Една машина за гласуване не е сработила при доставянето ѝ в секция в Мадан, съобщи пред журналисти Венета Русева, председател на Районната избирателна комисия (РИК) – Смолян, предаде БТА.

По препоръка на обслужващата фирма, машината е оставена да се аклиматизира в изборното помещение. В случай че и преди началото на изборния ден утре машината не работи, в първа секция в Мадан ще се премине към гласуване само с хартиени бюлетини, уточни Русева.

РИК – Смолян преустанови в следобедните часове замените на членове на секционни комисии, съгласно получени указания от Централната избирателна комисия (ЦИК). По-рано през деня Районната комисия утвърди промени в състава на 15 секционни комисии по искания на политически партии и кметове.

Според указанията от ЦИК, промени вече ще се правят при неявяване на определен член в Секционна избирателна комисия (СИК) или други подобни случаи. Замените ще се извършват с лица от утвърдените списъци с резервни членове, каза председателят на РИК - Смолян.

Подготовката на секциите в област Смолян в деня преди изборите върви нормално. Всички СИК са приели изборните книжа, бюлетини, материали и машини.