Двама възрастни и две деца бедстват след пожар, изпепелил дома им във врачанското село Камено поле. Бабата и дядото, чиято е къщата, се грижат за двете си внучета, защото майка им има сериозен здравословен проблем. Четиримата живеели трудно и преди стихията да изпепели покрива над главите им, но след пожара животът им станал още по-труден. Освен без дом остават и без дрехи. Нямат дори и храна. Приютил ги братът на дядото, но и неговата къща се нуждае от ремонт, за който те нямат средства.

„Всичко изгоря. Покъщнината, дрехите. Моите и на децата. Пожарът започна от бали със сено, които бяха в плевнята. Вятърът донесе огъня до къщата. Нямаше и вода, с която да загасим огъня”. Това разказа пред Нова телевизия потърпевшият дядо Тодор.

Мъжът сподели, че е с 500 лева пенсия, която не стига за ремонт на къщата. Добри хора от селото помагат – кой с каквото може. „В селото всички опитваме да направим каквото можем. Разчистваме останките от изгорялата къща. Събираме по малко пари, но финансово никой няма възможност да отдели много средства”, посочи съсед на семейството.