В надпревара с времето за спасението на един детски живот! 4-годишният Емо и майка му се борят за животоспасяваща операция в чужбина. Детето е с тумор на костния мозък и всеки изминал ден без лечение влошава шансовете му.

Да се научи да пише името си сам – на пръв поглед достижима цел за 4-годишния Емо. Но ако я нямаше коварната болест, връхлетяла детето преди няколко месеца. Сега майка му Бистра отчаяно търси помощ, за да го лекуват в Германия – с химиотерапия, отстраняване на тумора и лопатката и слагане на протеза.

„Сумата варира от 80 000 евро до 260 000 евро. Лекарите тук предложиха химиотерапия, но за оперативната намеса отказаха, понеже не са протезирали толкова малко дете”, разказва Бистра Кирчева.

Бистра е разведена, разчита на 700 лева месечно и живее на квартира.

„Който с каквото може да помогне, за мен е много”, казва майката на болното момче – Бистра Кирчева, цитирана от Нова ТВ.

На 22 август в Германия ще прегледат Емо, ще го изследват и ще дадат оферта за лечение. Първоначално са нужни около 15 000 евро. Подадени са документи във Фонда за лечение на деца, събират се пари чрез дарителски каси, предстои благотворителен концерт в град Дългопол, откъдето са родителите на Емо. Досега са събрани 10 000 лева.

„Тези средства ще бъдат веднага преместени в дарителската сметка, която ще открием с офертата от болницата, съответно тя ще бъде предоставена на фонда”, споделя още майката на момчето.

А Емо не разбира какво се случва. Само знае, че иска да стане голям.

„Вече изминаха 4 месеца, като цяло за това заболяване казват, че до 8 месеца дава метастази първо в белия дроб”, обяснява майката на Емо.

Бистра се притеснява, че ще загуби още месец, докато фондът одобри лечение в чужбина.

„Някои от докторите ми го казаха така, че в един момент едва ли не се получава като каприз лечението в чужбина, но всъщност след като се сблъскаш с това нещо, разбираш, че просто тук не действа”, разказва майката на Емо.

Ако и вие искате да помогнете на малкия Емо, може да го направите на следната банкова сметка:

SG ЕКСПРЕСБАНК - ВАРНА

BG78TTBB94001515013464

BIС:TTBBBG22

Титуляр: БИСТРА ИВАНОВА КИРЧЕВА

Още новини ТУК

TrafficNews.bg