Сутринта на места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
Ще е предимно слънчево и почти тихо през деня. По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи единствено по поречието на Дунав и над Източна България и там дневните температури ще останат ниски, пише Дарик.
 
Жълт код е обявен за 11 области в Северна България заради прогнозата за много студено време. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра през целия ден температурите ще останат отрицателни.

В останалата част от страната максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

В Пловдив максималните градуси днес ще се покачат едва до 2. През деня ще бъде слънчево. Очаква се затопляне през следващите дни.  
 
Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но ще остане без валежи. Ще е почти тихо. Привечер ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2 - 4 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево и ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.