Подкрепата за Украйна ще продължи на базата на взетите от Народното събрание решения. Това потвърди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница. Запрянов проведе среща с Илашчук днес.

Тема на разговора бе и проведената преди дни среща на министрите на отбраната на страните членки на Европейския съюз, както и предстоящото заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Отбранителната готовност на Европейския съюз и военната подкрепа на Съюза за Украйна бяха във фокуса на неформалната среща на министрите на отбраната, съобщи МО след срещата в Брюксел. 

Посланик Олеся Илашчук благодари за оказаната помощ и подчерта нейното важно значение за Украйна. В разговора днес участваха директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Любомир Монов и генерал-майор Здравко Пехливанов, директор на Щаба на отбраната.