Соченият за контрабандист Николай Николов-Паскал е задържан в Сърбия. Това съобщава NOVA, цитирайки два независими източника. Информацията потвърдиха и от МВР.

Мъжът е свързан със скандала с ареста и обвиненията на бившия шеф на Агенция „Митници” Петя Банкова и бившият главен секретар Живко Тодоров.

За него се заговори през април тази година, когато се случи аферата с "Митниците". Стефан Димитров е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници" Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от „Гранична полиция" и Никола Николов, известен под псевдонима Паскал.

Той е сочен за виден контрабандист. Не беше открит в страната и беше обявен за издирване. Според обвиненията всички са участници в организирана престъпна група за контрабанда на цигари през границата и за длъжностни престъпления. Паскал бил информиран за разследването, което се води у нас, защото адвокатите му го уведомили.

След арестите в началото на април прокуратурата представи доказателства, че Паскал е пътувал със Стефан Димитров през границата на България с Румъния, а малко по-късно полицията там заловила тир с цигари. Според прокуратурата Петя Банкова и Живко Коцев са използвали високите си постове, за да разчистват неудобни служители в митниците и МВР, както и да изнасят информация към Паскал чрез Стефан Димитров.

Марин Димитров от аферата "Митници" остава в арестаНа 20 юни той беше освободен под домашен арест

Стефан Димитров, обвиняем по делото за аферата "Митници", остава в арестаНикога не съм извършвал престъпление, заяви той в съда