
Влезе в сила задължението на ресторантьорите да отбелязват алергените в менюто на своите заведения. Повечето собственици вече са изпълнили изискването, но Агенцията за безопасност на храните започва проверки. Това заяви директорът на агенцията Пламен Моллов в сутрешния блок на бтв.
Сред изрядните заведения той посочи по-големите и утвърдени вериги. Моллов изтъкна, че е бил даден буферен период, в който не са налагани най-тежките глоби, а са се издавали само предписания. За неправилно етикиране първата глоба е от 500 до 1000 лева, а втората – между 1000 и 3000 лева.
Пламен Моллов отново обясни, че по регламента всички храни, които съдържат алергени, трябва да бъдат обозначени – на менюто или на видно неизтриваемо място. Ако самата храна е алерген, като рибата например, не е нужно да се обозначава, тъй като това се знае априори.
TrafficNews.bg
Още от категорията
Виж всички
Съдебният състав по делото на Благомир Коцев си направи отвод

Инцидент на гара Мездра, скъсан кабел подпали локомотив
