Варненката Анита Мейзер не е убила умишлено съпруга си Николай Димов. Това показва излезлият вече протокол от аутопсията на мъртвия културист, съобщава в. "Монитор".

Като причина за смъртта на Димов е посочена - "загърляне" - асфикция или удушаване, което е станало вследствие на нелеп инцидент.

"Т. нар. "загърляне" всъщност е бавно пристягане на врата с цел да се спре венозния отток от мозъка, обясняват патоанатомите. Николай най-вероятно е изпаднал в унес, след което е издъхнал безболезнено. Фактически Николай се е обесил на свинските опашки, които са се затягали, без да е имало външна намеса за това. Според разследващите, тялото на културиста все още е в моргата и ще остане дотогава, докато с него се провеждат следствени действия", коментираха и от Прокуратурата.

По този начин първоначалните съмнения, че Мейзер умишлено е видяла сметката на мъжа си, са разсеяни.

Очаква се скоро и вещите лица да излязат с експертните заключения за детайлите около настъпването на смъртта. Съдебно-медицинската експертиза в този процес ще бъде изключително важна, тъй като ще даде отговор до каква степен Мейзер е допринесла за инцидента.

Срещу варненката е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, след нанасяне на средна телесна повреда. Освен това, срещу Мейзер е повдигнато и друго обвинение - за опит да подкупи полицай, за да не придобие информацията за нелепата смърт на Николай обществено достояние.

Близки на Николай твърдят, че двамата с Анита били разделени от 3 години. Това обаче не се потвърждава от контактите, които са имали двамата, след като са били на екзотични почивки заедно, както и когато Анита е в САЩ и Николай у нас.

През последните години Николай и Анита са били разделени, но не са се развели. Той е живял в САЩ, заедно със съквартирант, а когато се прибирал у нас, отсядал в дома на Мейзер.

Според близките на културиста, бракът с Анита бил по сметка, защото му осигурявал възможност да работи легално в САЩ, тъй като тя е американски гражданин. Обясннията им са, че варненката рекетирала съпруга си, че ако се разведат, той ще бъде депортиран. При последното завръщане на културиста се случило обаче най-лошото.

На 15 август двамата са Анита се прибирали от гостуване у родителите на Николай. В дома на Анита той легнал на масата за масажи и демонстрирал номер с късане на пластмасови стяжки, с които да покаже силата си. Фатален за него се оказва опитът му да скъса т. нар. свински поашки, поставени на врата му, които го задушили.

Мейзер се опитала да свести Николай, като го съборила от масата и от разбилия се в пода нос на жертвата потекла кръв, която впоследствие се оказва повод да се разпространи версията, че културистът е заклан.

Анита потърсила помощ и съвет от Киро Скалата, с когото са приятели. Той живее един етаж под нейния и я посъветвал да съобщи в полицията за инцидента, при който мъжът й е починал.

Пристигналите на място полицаи открили Николай Димов на земята до масажната маса. Той бил полугол и вързан със свински опашки през ръцете, краката и врата. Примките били стегнати от Мейзър по негово настояване.

Варненката обяснила странната игра, с това, че Николай трябвало да скъса опашките с мускули. След като дала объркани обяснения, тя била закопчана и отведена в килията на следствения арест.

Двамата съпрузи са били на себе си, не са приемали наркотици, успокоителни и опиати, сочат данните от химическата експертиза, която излезе миналата седмица. Назначени са и още няколко допълнителни експертизи, разкриха от Окръжната прокуратура във Варна.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg