Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов дните 14, 15 и 16 септември 2024 г. са обявени за дни на траур в Министерството на отбраната, Българската армия и в структурите на пряко подчинение на военния министър.

В знак на почит към пилотите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, загинали при катастрофа на учебно-боен самолет L-39ZA, се забранява провеждането на празнични мероприятия, а планираните се отменят.

Министерството на отбраната изказа съболезнования към близките на загиналите.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев пък обяви 14 септември за Ден на траур в общината в памет на загиналия днес пилот Венцислав Дункин.

"Отлетя един млад човешки живот при звездите. И умря, както живя. Истински български боец. Един от най-добрите млади български пилоти. Скърбим с неговото семейство - за непрежалимата загуба.

Обявявам 14 септември за Ден на траур в град Разлог.

В знак на почит - знамената ще бъдат спуснати наполовина на сградата на общинска администрация.

Бог да го прости!", написа кметът в профила си във Facebook.

Старши лейтенант Венцислав Дункин и майор Петко Димитров са загиналите при инцидента на Граф Игнатиево28-годишният лейтенант се е оженил наскоро

Загиналите в Граф Игнатиево -сред най- опитните летци в БългарияМинистърът на отбраната обяви 14 септември за ден на траур във Военно въздушните сили