 
                  
Майсторски мезета и родопски специалитети привлякоха и тази година стотици души в родопското село Широка лъка. В китното селце се провежда ежегодния празник на майсторлъшките мезета.
Гайди озвучиха още от рано Родопите и дадоха старт на "мезенето". Няколко майстори от района са изложили най-добрите си продукти, а хората дегустират и после гласуват, за да изберат тазгодишния победител.
Дегустацията не минава и без червено вино, което е осигурено от кметството на селото, специално за празника. Сред предложените мезета може да бъде опитана паприкована сланина, телешка луканка, домашна кървавица. Не липсват и млечни продукти- овче кашкавал, краве гюбек, както и родопска брънза.
Майсторите предават своите рецепти от поколения и не разкриват тайните съставки. Заради празника всички хотели и стаи за гости в Широка лъка са пълни през целия уикенд. Събитието се провежда за четвърти път, но вече е набрало популярност в цялата страна, като привлича туристи от цялата страна.











 
 
Още от категорията
Виж всички 
            
              Експерт: „Лукойл" се опитва формално да прехвърли активите си за временно ползване на компания, свързана с Русия
 
              
              
           
              
              
          Акценти
Виж всички 
                
                
             
                
                
             
                
                
             
                
                
             
                
                
             
                
                Напусна ни доайенът на пловдивските адвокати Елена Райчева
 
                
                
             
                
                Продават емблематично заведение и пиано бар в Пловдив
 
                
                
             
                   
                   
                   
                  