Майсторски мезета и родопски специалитети привлякоха и тази година стотици души в родопското село Широка лъка. В китното селце се провежда ежегодния празник на майсторлъшките мезета.
Гайди озвучиха още от рано Родопите и дадоха старт на "мезенето". Няколко майстори от района са изложили най-добрите си продукти, а хората дегустират и после гласуват, за да изберат тазгодишния победител.
Дегустацията не минава и без червено вино, което е осигурено от кметството на селото, специално за празника. Сред предложените мезета може да бъде опитана паприкована сланина, телешка луканка, домашна кървавица. Не липсват и млечни продукти- овче кашкавал, краве гюбек, както и родопска брънза.
Майсторите предават своите рецепти от поколения и не разкриват тайните съставки. Заради празника всички хотели и стаи за гости в Широка лъка са пълни през целия уикенд. Събитието се провежда за четвърти път, но вече е набрало популярност в цялата страна, като привлича туристи от цялата страна.