Тази сутрин пловдивчани, пътуващи от район Западен към центъра, бяха неприятно изненадани от тапа на бул. "Хаджи Димитър". Колоната от автомобили беше доста внушителна и тъкмо шофьорите се чудеха какво катастрофа пак е станала в града, когато машини и техника на булеварда подсказаха друга причина. Оказа се, че е стартирал ремонтът на част от един от най-натоварените булеварди в Пловдив. Нещо, което пловдивчани отдавна чакат...

Преасфалтирането на важната отсечка е част от рехабилитацията на пътната мрежа, която предприе районната администрация през лятото. „Булевард „Хаджи Димитър“ е един от най-натоварените в района. Специално за платното, което води към район „Южен“, имахме множество жалби, постъпили в кметството. Тук не просто ще запълним дупките, а ще преасфалтираме голям участък от пътното платно“, заяви кметът на района Димитър Колев. Той уточни, че в община Пловдив вече има и готово техническо задание за премахване на паветата и асфалтиране на целия булевард „Хаджи Димитър“. Това бе и един от приоритетите, които кметът на района си постави в началото на мандата.

Димитър Колев припомни, че до момента са запълнени дупките по части от улиците „Явор”, „Пепелаша“ и „Копривките”. Предстои да бъдат ремонтирани и неравностите по продължението на улица „Царевец“. Отсечката е изключително важна, тъй като именно на нея се намира и спешният център на УМБАЛ „Свети Георги“.