Българското външно министерство излезе с официална позиция по повод историческата договореност межзу Израел и ОАЕ. Ето какво се казва в изявлението:

Днес стана известно, че Израел и Обединените арабски емирства с посредничеството на САЩ са се договорили да предприемат стъпки да нормализират отношенията помежду си. Предстои в близките седмици да бъдат сключени важни двустранни споразумения за сферата на сигурността, инвестициите, туризма, за директни полети и др. В рамките на постигнатите договорености  Израел се съгласил да се откаже от по-нататъшно анексиране на палестински територии.

Приветстваме този изключителен по своето значение дипломатически пробив и поздравяваме договарящите се страни за това постижение. То може да отвори нова страница в историята на Близкия изток и да донесе мащабна промяна в живота на неговите народи, което несъмнено ще има позитивно отражение върху световния политически климат. Надяваме се, че това събитие ще даде мощен импулс на усилията за  преодоляване на конфликтите в този изстрадал регион и ще разкрие нова перспективи за изграждане на отношения на мир и добросъседство между държавите в Близкия изток като предпоставка за гарантиране на достоен живот и просперитет на бъдещите поколения.