Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че е напълно на страната на ресторантьорите и смята, че мерките за затворените бизнеси са неефективни и затова и самият той не е кандидатствал за тях.

„Поддържам исканията на ресторантьорите повече от месец, това е прекалена  и безсмислена санкция.  Не смятам, ч            е посещението на заведения ще допринесе за развитието на ковид. Аз съм единствения политик, който съм на тяхна страна. Не съм показвал среден пръст на протестиращите. Исках да видя какво се случва и затова се показах на прозореца.  Имаше 5-6 човека, които бяха в периферията на митинга и започнаха да крещят вулгаризмни и обиди. Най-мекото казано е боклук. Според мен те бяха провокатори, а не ресторантьори. Попитах ги само дали имат акъл, тъй като аз съм на тяхна страна“, каза Симеонов пред Нова телевизия.

Той коментира още, че е в постоянна комуникация с представители на организациите и дори е техен член.

Симеонов, обаче не подкрепя протестното отваряне на ресторантите.

„Няма смисъл от това, трябва да се търси диалог с НОЩ и премиерът“, каза още той.

Симеонов заяви, че той също търпи загуби в неговия бизнес, тъй като има две заведения с хотели. Той бе категоричен, че не е кандидатствал за никакви помощи от държавата.

„С община и държава гледам да нямам много взимане –даване. От друга страна и мерките не са особено ефективни при затворените обекти. Когато един ресторант е затворен, то от къде собственикът да вземе 20 или 40% от заплатата да изплати. Мерките 60 към 40 и 80 към 20 са неефективни“, заяви Симеонов.

Валери Симеонов показа среден пръст на протестиращите ресторантьориЛидерът на НФСБ получи обиди и овации