Йоанна Атанасова, която загина по време на международната регата „Кор Кароли”, се е нагълтала с вода след падането от борда на яхтата „Скорпион”, удавяне е непосредствената причина за смъртта й – това е показала аутопсията, извършена днес сутринта.

По тялото и главата няма видими следи от наранявания, заявил шефът на „Съдебна медицина” към МБАЛ-Бургас д-р Галина Милеа пред 24 часа. Не било изключено обаче при падането 39-годишната жена да е изгубила съзнание и затова да е гълтала вода. Една от версиите веднага след инцидента бе, че мятащата се във вълните яхта е наранила опасно младата жена.

Инцидентът стана вчера по обед в морето близо до Иракли. На борда на семейната яхта „Скорпион” са били Йоанна, съпругът й Христо и трети член на екипажа. За миг в морето се оказват и тримата. Според официалното съобщение на организаторите осигуряващият кораб в този момент е на опашката на флотилията, защото две от яхтите са имали проблеми с руля и се нуждаели от помощ.

Когато Йоанна е извадена от морето, е давала признаци на живот, но по-късно е издъхнала. Младата жена най-вероятно ще бъде погребана в София. Тя е заживяла в Бургас след брака си с Христо Атанасов, който е запален по ветроходството от детските си години. Двамата са част от Яхтклуб „Черноморец Бургас”, но в „Кор Кароли” участвали като самостоятелен екипаж с личната си яхта. За инцидента е започнало разследване, назначени са няколко експертизи сред които съдебно-медицинска и техническа.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bgв