Застреляха Алексей Петров. Инцидентът е станал на кафене до лифта в столичния кв. „Драгалевци“. Бизнесменът е застрелян в главата. Той е починал, потвърдиха от полицията за TrafficNews

До него е открита жена в тежко състояние, която е откарана в болница. 

На място се извършват огледи, а в цялата столица полицейското присъствие е засилено. 

Петров е известен бизнесмен, политик и преподавател в УНСС, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм. Президент е на българската и балканската федерации по карате.

До този момент са извършвани няколко опита за покушението му. На 15 август 2002 г. бе извършен неуспешен атентат срещу него. На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него.

На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него. Пред медиите Алексей Петров показва голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите. Алексей Петров заявява, че е започнал собствено разследване, в което ще бъдат включени и чуждестранни експерти и допълва: „Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен – зависи от обществото“. 

Начало на гангстерска война ли е убийството на Алексей Петров - четете тук.