Полицията предприема мерки за осигуряване на реда в района на Бачковския манастир. Това става след като в продължение на вече няколко седмици В ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация за осигуряване безопасността на движението в района на Бачковски манастир по време на предстоящото честване на църковния и храмов празник Св. Успение Богородично.

Предвид очаквания интензивен пътникопоток, в периода 13-15 август са ангажирани максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика и недопускане образуването на автомобилни колони чрез регулиране и насочване на моторните превозни средства за паркиране на определените места. Превантивни мерки са взети и за гарантиране на обществения ред и опазване имуществото и сигурността на посетителите в светата обител.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че за улеснение на пътуващите към Бачковския манастир за големия църковен празник от вчера на обяд до вечерта на 21 август се преустановява обрушването и обезопасяването на скалните откоси със стоманени мрежи на пътя Асеновград - Смолян.

Припомняме ви, че причина за тапите през последните седмици там именно ремонти. Ремонтно-възстановителни работи има на тунел на 33 км от пътя Асеновград-Смолян, като тунела се затваря и в двете посоки и движението се пренасочва по обходен път отстрани на тунела. Движението при тунела след Бачковския манастир пък се спира само през нощта и ще е така до 31 август. На всеки два часа има пропускане по 10 минути, поради извършване на ремонтни дейности в тунела. Движението в съоръжението се извършва двупосочно в една лента и се регулира от светофар.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg