Съдът решава ще остане ли в ареста собственикът на балона от фаталния инцидент, при който загина един парашутист, а друг е в реанимация с опасност за живота, заявиха от Окръжна болница.

Прокуратурата повдигна две обвинения на Веселин Христов - за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди.

На влизане в съда 44-годишният Христов заяви, че съжалява за случилото се и изказа съболезнования на семействата. Надява се пострадалият да се възстанови бързо.

На въпрос защо фирмата му е работила без лиценз, Веселин Христов отговори, че от четири години се опитва да лицензира дейността си, но процедурите били „много тромави“. Христов отрече, да е имало мъгла в района на инцидента.

По данни на прокуратурата Христов е осъждан пет пъти - за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици.

Състоянието на пострадалия Георги Пелтеков е стабилно, но все още е с опасност за живота. В деня на инцидента е опериран.

„Все още е в реанимация със счупвания на гръбнака“, казаха от Окръжна болница за БТВ.

Майката на загиналия парашутист: Беше най-слънчевото дете, в петък трябваше да празнува рожден денНай-голямата му страст била да се рее в небето

 

 

 

Снимка: БНТ