Движението по пътя с. Звъничево - Велинград, в участъка с. Звъничево - с. Варвара, е възстановено, съобщиха от АПИ. Пътят беше затворен по-рано днес заради тежка катастрофа със загинали.

Агенция „Пътна инфраструктура” извършва проверка, която ще установи дали е бил опесъчен и обработен участъкът в района на инцидента, съгласно договора с пътноподдържащото дружество. По време на катастрофата сутринта е имало гъста мъгла, а ограничението на скоростта в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч., уточняват от АПИ.

Тежката катастрофа стана тази сутрин около 7 ч. Сблъскали са се четири превозни средства. Впоследствие в четирите коли са се ударили още седем, тъй като не са успели да спрат. Четирима от пътуващите в автомобилите са починали на място. Трима са транспортирани от екипи на „Спешна помощ“ в МБАЛ - Пазарджик, където е починала петата жертва на катастрофата.

Проверяват дали е бил опесъчен участъкът на тежката катастрофа с 5 жертви край ПазарджикАПИ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и със скорост, съобразена с метеорологичната обстановка

Установена е самоличността на загиналите и пострадалите при тежката верижна катастрофа от тази сутрин на пътя между селата Звъничево и Братаница, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР - Пазарджик.

Ясна е самоличността на загиналите в жестоката катастрофа край ПазарджикОтсечката е затворена за движение

На място са загинали четирима души на възраст между 60 и 66 години.

"Починали са съпруг и съпруга от село Ветрен дол, които са пътували с лек автомобил "Лада", а по-късно в Областната болница починал и докараната в критично състояние жена, която е била в колата заедно с тях.

Другите двама загинали на място също са семейна двойка от село Братаница.

Изяснена е и самоличността на пострадалите две жени, които са прегледани и консултирани в пазарджишката болница.

Разказите на шофьора на буса, на д-р Албена Петкова от МБАЛ "Пазарджик" и на Асен Гешев - началник на "Пътна полиция"-Пазарджик - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: