Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 в София след снощната буря, като над 430 от тях са за наводнявания. Най-тежките ситуации са в ниските места – подлезите, транспортните тунели. Подлезът на НДК беше напълно блокиран, както и тези на „Лъвов мост”, булевардите „Ботевградско шосе” и „България”. Навсякъде се работеше за отводняване. Стотици жители на столицата все още са без електричество. Това стана ясно от брифинг на кмета Йорданка Фандъкова  „В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала. До обяд електричеството ще бъде възстановено.

По думите ѝ около 50 литра на квадратен метър са паднали на Орлов мост, което означава, че в южните квартали са паднали над 60 л./кв.м.

Екипите работят на транспортния тунел на „Лъвов мост”, както и ш две болници. Градският транспорт се движи с нормално разписание, няма промени в маршрутите. Изключение прави само линия 63. Автобусите по нея минават през улица „Пушкин”. „Всички останали места напълно проходими”, каза още Фандъкова.

Тя допълни, че вследствие на мълния е паднал таван мна търговски обект в жк "Гоце Делчев". При инцидента има леко пострадал човек.