Убийство е извършено тази нощ в радомирското село Негованци, съобщиха от полицията в Перник.

Жертвата е мъж на 39 години. Извършителят на деянието е на 33 години и е от Бобов дол.

Не е ясна причината довела до трагедията, но по първоначална информация става въпрос за възникнал конфликт между двамата по време на земляческия събор на селата, провел се вчера.

Разпрата продължила и след това, когато трима души, сред които и извършителят на убийството, отишли в дома на 39-годишния мъж.

Извършителят на убийството е задържан. В момента текат процесуално-следствени действия и се разпитват свидетели. Образувано е и досъдебно производство, предава БТА.

Припомняме, че по-рано днес съобщихме и за мъж, убил жена си в столичния квартал „Факултета“. Убийството е извършено в 1:10 часа през нощта срещу първи септември.

Първоначално мъжът е искал да се укрие, но няколко часа по-късно е задържан тази от специализираните полицейски сили към СДВР. Направил е самопризнания. Жители на квартала са искали да го линчуват.

Задържаният и убитата жена имат две деца - едното е на 2 години, а другото - на 4 месеца. Те в момента са при баба си. Съседи и роднини на жертвата и извършителя са чули викове и крясъци. Те са се страхували да излязат и да проверят какво се случва. Сигнализирали са обаче екипите на полицията.

Според близки на семейството извършителят не е бил психически добре.