Заради нова схема за измами мъж е задлъжнял с 330 хил. лева към четири банки. Той твърди, че няколко човека са го убедили да изтегли кредити за 210 хил. лева. Кредитите са изтеглени в рамките на часове.

Неговата версия за схемата разказва Нова тeлевизия. Появил се е измамник, който му казал, че е богат човек, който се занимава с европейски проекти и финансира физически лица. Накарал го да изтегли кредити, които измамникът да погаси още същия ден. Заради бързото погасяване, банката щяла да му изплати висока комисионна, част от която ще отиде при жертвата.

Измаменият мъж е изтеглил четири потребителски кредита. Той е високообразован, а случилото се си обяснява с обаянието на схемаджията. Откакто е разбрал, че е измамен, пие успокоителни.

"С мен се свърза едно момче. Каза, че ме е виждал и че ме познава. Ставаше въпрос за негова приятелка, която си търси работа, пита ме дали на моята работа търсят хора. Казах му, че търсят, и да ми звъннат", разказа измаменият. Той никога не е виждал мъжа. Писал му е по месинджър, не е имал фейсбук. Поканил го на кафе и се срещнали, там била и приятелката, която си търсила работа.

На срещата измамникът разказал, че работи за фирма, която тегли кредити и от комисионната "по европроект" получава пари. Той дал телефона "на шефа си" на жертвата и двамата се чули. По телефона "шефът" разказал същите неща и обещал комисионна от 9-10 хиляди лева. Иска ЕГН-то на жертвата си и бързо проверява има ли кредити на негово има. Установява, че няма, след което обещава по-ниска сума - 8500 лева. Предлага му още на следващия ден "да свършат работата и да приключват с въпроса". От измамения мъж иска конфиденциалност.

На следващия ден в 8,00 часа шофьор чака бъдещата жертва, който разказал, че от две години работи за този шеф и е много доволен, защото е коректен. Бил младо момче и нямало нищо подозрително в него. Двамата трябвало да отидат в конкретен банков клон. Първо изтеглили 50 хил. лева.  После отишли в друга банка и изтеглили 70 хил. лева. Парите получил кеш и си ги сложил в раницата.

След като получил парите, измаменият звънна на шефа си, който му пратил своята "счетоводителка" - младо момиче на около 25 г., с което се срещнали на тротоара на централен столичен булевард. На улицата ѝ дал парите в пликовете от банките. След един час "шефът" се обадил, за да каже, че парите са осчетоводени.

На следващия ден измаменият мъж изтеглил още два кредита за 60 и 40 хил. лева, които му било заръчано да остани на задната седалка на колата на "шофьора". После шефът пак се чул с него и му казал, че трябва да препоръча и свои приятели.