След заседание, продължило цели 5 часа, Окръжният съд остави в ареста Атанас Червенков - Райфъла. Магистратите решиха, че срокът на задържане е съотносим с повдигнатите срещу него обвинения и отказаха да уважат желанието му да излезе на свобода. След неговата пледоария продължила близо час, прокурор Албена Георгиева опонира , че фактите, изнесени за здравословното му състояние са силно преувеличени и той злоупотребява със зрвословното си състояние, за да узнудва съда. "болен е, а в същото време играе тенис на маса, волейбол и тренира" коментира обвинителят. Колегата й Атанас Янков призова съда да не се поддава на емоционалните внушения на обивняемия, а да решава възоснова на фактите. 

"Мярката за неотклонение е гаранция за защита на обществото, а в случая има достатъчно доказателства, за неговата престъпна дейност", заяви Янков и посочи като потвърждение справка от ДАНС, в която чрез СРС за засечени разговори на Червенков, в който той е отправял закани за саморазправа с лица, имащи отношение към делото. 

" Вижте, г-н съдия, аз съм завършил Спортното училище и познавам достатъчно мутри в тази държава. Ако съм искал да поръчвам убийството на някого, щях да съм го направил и никой нямаше да разбере. Изобщо нямаше да се занивамам със шматароци като Весо Тъпото" разгневи се Райфъла. 

Той направи и паралел с процеса срещу адвокат Владимир Елдъров, който бе осъден по почти същите обвинения. "Значи него го пуснаха под гаранция и го прибраха в затвора едва, когато го осъдиха на първа инстанция. А мен ме държат тук като най- големия рецидивист, въпреки че нямам присъда, нито криминално минало. Нямало е никакъв опит за убийство и това се разбра по делото. Ако беше така нямаше "убитият" да гони 30 метра убиеца си, а после линейката да откара майка му, която припаднала. Това са абсолютни инсинуации" възмути се Червенков. 

Той протестира и срещу обвиненията, че в килията му е намерен телефон. "Всеки циганин в затвора има телефон. Аз как да говоря с децата си. Няма да ме превърнат в затворник! Аз съм съпруг и баща!" заключи той. 

Емоционалната му реч обаче не постигна желания ефект и той бе върнат в Софийския затвор. 

Адвокатът му Сузана Алекова заяви, че ще обжалва решението пред Апелативен съд. 

На кого се е заканвал Райфъла от затвора, четете по-късно в TrafficNews.bg