Българо-италианска продукция от пет международни хореографи, ще представят на пловдивската публика във Военния клуб от 19:00 часа на 26 септември 33-ма танцьори от балет "Ера" по повод Седмицата на благотворителността 2014. Благотворителният спектакъл "Извинявай, Живот!" ще поднесе в танцов театър нещата от живота, в които всеки ще припознае нещо лично изживяно. Участие в спектакъла, чийто автор, режисьор и постановчик е Кремена Шопова, ще вземат световни и европейски шампиони. Билетите с цена 5 лв. могат да бъдат закупени от Билетната каса пред Община Пловдив и на място във Военния клуб.

На 26 септември е и уникалното салса парти, организирано от танцьорите от най-голямата латино школа в града под тепетата – "Салса де Куба". Гореща салса, наелектризиращо шоу и много забавление очакват посетителите в петъчната вечер на White bar /хотел "Лайпциг"/ от 22:00 часа. Входната такса е 10 лева.

Всички събрани средства от танцовия спектакъл и салса партито ще бъдат дарени за каузата на Седмицата на благотворителността 2014 - реновиране на спирките на Детската железница "Знаме на мира" и изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания.

Още едно благотворително събитие ще се проведе в Пловдив - търг-изложба на картини на български класици и съвременници в помощ на Ивелина Иванова. 25-годишната пловдивчанка е болна от рак на лимфните възли и спешно се нуждае от лечение в чужбина, съобщиха от фондация "Сан Марко М". За да продължи лечението на Ива, са необходими още около 60 000 евро, които Са непосилни за семейството й. 17 картини на проф. Андре Даниел, Руси Ганчев, Кольо Карамфилов и други, ще бъдат изложени на 25.09.2014 год. /четвъртък/ в хотел "Империал".

Благотворителният търг-изложба започва в 19:30 часа.

Всеки, който желае може да изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS IVELINA
или дари средства по банков път на дарителската сметка на  в "Райфайзен банк" - BG81RZBB91551004924046.

TrafficNews.bg