ЦИК е независим орган и не трябва да има никакво външно вмешателство в нейната работа, но аз очаквам от всички институции, ангажирани с изборния процес, да увеличават доверието в изборите, а не да водят до ерозирането на това доверие. Това коментира президентът Румен Радев  след решение на Комисията за броенето на хартиените и машинните гласове.

"Очаквам в работата на комисията и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече прозрачност. Нека не обезличаваме допълнително машинното гласуване", призова той.

"В момента се полагат всички усилия да се намери най-доброто техническо и органвизационно решение за изборите. Не трябва да се насажда недоверие в изборите, защото и без това избирателната активност не е такава, каквато трябва да бъде. Министърът на финансите констатира много ясно финансовата ситуация в страната", коментира още държавният глава.

"Служебното правителство постигна най-големия напредък към еврозоната - това е подписването на меморандума за сечене на евромонети, което искаше подкрепата и на ЕК, и на всички държав от еврогрупата. но служебното правитлество не може да компенсира липсата на политическа воля от партиите в предишния парламент, които отказаха да премат законите, които трябва да осигурят пътя ни по-нватам към еврозоната. Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както представят решения на много от проблемите"