Домакинството на Пловдив за престижния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles е презнитрано в Дюселдорф, Германия, със специален коктейл от … ракия, разбра TNS.bg.  Това стана по време на откриването на ПроВайн (ProWein) - едно от големите световни винени изложения, което започна вчера в немския град.

Коктейлът от ракия е дело на франциузина Филипо Балдан, който го е нарекъл „Българска пролет”. Всяка година страната, която предстои да бъде домакин на Concours Mondial de Bruxelles, се представя по време на международното изложение ПроВайн със специален коктейл от традиционна напитка.

Ето и рецепта на коктейл:

Съставки: 50 мл ракия, 20 мл лимонов сок, 2 к. л. кафява захар, 1 разбит белтък (по желание, 3-4 зърна бяло грозде без семки).

За украса:  ядивни цветя, 1 парче лимон, лента от краставица, стрък мащерка.

Начин на приготвяне: Поставете няколко парчета от нарязаната на кубчета краставица, гроздето и мащерката в шейкъра, добавете захарта и смесете всичко. Прибавете ракията, пресния лимонов сок и няколко кубчета лед. Разклатете, докато стената на шейкъра се охлади. Прецедете в чаша с лед. Украсете с резен лимон, лента краставица, стрък мащерка, грозде и ядливо цвете.

Тази година престижният независим винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив.

Още новини четете ТУК

TNS.bg