Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу 39-годишния Милко Ив. от село Кочово, който ще отговаря за изнудване при условията на опасен рецидив и блудствени действия с 14-годишно момиче, извършени чрез употреба на сила и заплашване. 39-годишният Милко Ив.има зад гърба си 11 присъди, като осем от тях е изтърпял ефективно в затвор.

На 25 октомври 2016 г. около 21 часа вечерта той застигнал по пътя към разградския кв. "Орел" 14-годишното момиче. Със сила и заплаха с нож мъжът завлякъл момичето в храстите и извършил блудствени действия. Насилникът поискал жертвата да му предаде парите и златните си накити. Когато разбрал, че 14-годишната не носи ценности и пари в себе си,той отнел със сила и заплаха мобилния й телефон със СИМ-картата.

Момичето обещало да му даде пари, които подсъдимият искал, за да си купи наркотици. Обяснила му, че баща й работи в чужбина и в дома си има и пари, и златни накити. След като претърсил дрехите й, Милко открил само 40 ст. Тогава я заставил да върви до дома си, като я държал за ръка, за да не избяга. В дома си 14-годишната жертва разказала на майка си какво се е случило и сигнализирали на спешния телефон 112.

По сигнала в дома на пострадалата пристигнала полиция и автопатрулен екип, който започнал да издирва извършителя по даденото описание от жертвата. На26 октомври 2016 г. в 19 часа 39-годишният опасен рецидивист е задържан. В автомобила, с който се е придвижвал, е открит и иззет и мобилният телефон на жертвата с повредена СИМ-карта.

Предстои делото срещу опасния рецидивист, който и след осемте ефективни наказания не се е превъзпитал, да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Разград. Подсъдимият е с мярка за неотклонение "Задържане под стража" от деня на задържането му. След приключване на разследването срещу него той е приведен в затвора в Белене.

TrafficNews.bg