Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов подписа подобрения в условията на труд и заплащането при колективния трудов договор, които ще важат за работещите във всички предприятия в икономическите дейности „Производство на пиво“ и „Производство на малц“. Разпоредбите гарантират по-добри възможности за устойчива трудова заетост и кариерно развитие, обучение и професионална квалификация. Освен това е уреден и начинът на взаимодействие между страните по договора за подобряване на производителността на труда и прилагането на политики и практики за устойчиво екологично, социално и корпоративно управление, посочват още от социалното министерство. 

Колективният трудов договор ще е в сила до 1 април 2026 г., а заповедта е издадена по искане на Съюза на пивоварите в България, Синдиката на производителите на бира, храни и напитки към Kонфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерация "Хранителна и питейна промишленост“ към Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа“, които са и страните по договора. 

Браншовият колективен трудов договор регламентира по-високи размери на платения годишен отпуск, увеличение на някои допълнителни възнаграждения, както и изисквания за създаването на по-здравословни и безопасни условия на труд, отбелязват от ресорното ведомство. Клаузите му гарантират, че минималната заплата за работещите с постоянен трудов договор в големите предприятия ще е най-малко 1100 лв. през 2024 г. и не по-малко от 1200 лв. през 2025 г. За работещите в малки, средни и микропредприятия най-ниското възнаграждение ще е равно на минималната заплата за страната за съответната година, казват още от Министерството на труда и социалната политика.