Ремонтът на Коматевско шосе бе належащ, но с неговия старт шофьорите се сблъскаха с ново предизвикателство - поредните зверски тапи в града. Улица "Остромила" пое почти целия трафик от и за Коматево, като освен с коли се напълни и с гняв. Шофьорите не са никак доволни от задръстванията, които се образуват там.

Хора, озовали се в задръстванията, ги определят като истински кошмар - четете ТУК.

Потърпевши разказват, че преминаването по улицата, която е с дължина километър, им отнема между 20 и 40 минути в най-пиковите часове на деня. Основен проблем се явява завоят наляво по "Димитър Талев" в посока Пловдив. "Димитър Талев" сега също е изключително натоварена, тъй като се превърна в основен маршрут на хората, искащи да стигнат до Околовръстното. И тъй като светофар на кръстовището няма, идващите от "Остромила" едва успяват да завият към Пловдив.

Именно светофар е необходим според пътуващите по улицата. Някои от работещите в района са спрели да ползват колите си, за да избегнат задръстванията и идват пеша. Други посочват, че ремонтите в Пловдив са били наложителни, но преди да се започнат те, е трябвало да се асфалтират добре обходните маршрути, които сега са в лошо състояние. 

А обходният маршрут през "Остромила" е проблем не само за шофьорите, но и за пешеходците и велосипедистите. Те се тревожат, че някой изнервен от тапите шофьор може да ги отнесе. 

Вижте мненията на пловдивчани във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg