Питбул се навхърли върху померана на известния шеф-готвач Илиян Симеонов в Южен парк в София, сигнализира той до  TrafficNews. Случката се разиграла преди ден, когато шеф Симеонов заедно със съпругата си и приятел разхождали домашния любимец. Тогава срещу него се втурнал питбулът и го нахапал дотолкова, че да няма шанс да оцелее. 

Публикуваме разказа за случилото се без авторска намеса:

Здравейте, съм шеф Илиян Симеонов,

На 07.08.2024г. около 19:30 часа с моята съпруга Ангелина Тищенко и приятел разхождахме моето куче померан в Южен Парк.

Срещу него се втурна питбул придружаван от 11-годишно момче, което е оставено на произвола на съдбата с втория си баща алкохолик и майка, която е в чужбина.

Опитахме се да спасим померана, но за съжаление не успяхме това да се случи на време. Кученцето беше със счупен гръбнак и в Централна Ветеринарна Клиника ни посъветваха да направят евтаназия, нямахме избор! Това беше най-доброто решение!

Върнахме се на мястото в Южния парк, където ни чакаха полицията и непознати хора държаха питбула, защото нямаше кой да се погрижи за него, това се случи около 21:00 часа.

Полицията непрестанно правеше опити да се свърже с институция, която да се погрижи за кучето убиец ,но уви не успяха!

Питбула беше прибран вкъщи под надзора на 11-годишното момче и неговият дядо, който беше в нетрезво състояние!

Искам и ви моля, да дам гласност за случилото се, защото се оказа ,че няма закон, с който да си потърся правата за моето куче, тъй като не е нападнато от човек, а от друго куче!

Няма по-силна болка от това да загубиш детето си, Ричи беше като мое дете!, пише той.