Майка ми беше страдаща жена, изпитала много болка, изключително морална и обичаща истински, до смърт, един мъж за цял живот", това разкрива пред 24 часа първородният син на Николай Банев, който вече няколко седмици е в ареста заедно със съпругата си Евгения, заради парични измами.

Сега обаче той води дело за разосиновяване, защото се чувства така, все едно предава своята родна майка.



"Особено ме разтресе едно предаване по Нова телевизия, в което журналистът Сашо Диков гостува в “Резиденцията”. Тогава Евгения каза: “И ние с Дочка си бяхме в, да го наречем, някакъв вид съгласия... от гледна точка на това, че тя много добре знаеше от какво е болна... и нейният завет към мен беше да се грижа за Николайчо така, както тя ще се грижи за него... и аз го изпълнявам”.

Синът на Банев: Евгения и баща ми са моралните убийци на майка ми24-годишният мъж не общува с баща си и мащехата си

Аз вече бях чел едни редове, написани от ръката на майка ми приживе, че не бива да бъда воден в никакъв случай в “компанията на чернилката” (така тя наричаше Евгения). Като съм станел пълнолетен, тогава да решавам. Реших”, категоричен бе Николай.

Младежът отлично си спомня как семейство Баневи са се отнасяли с него. Той твърди, че да живее в техния "палат" било все едно да е в затвора.

В началото те били добри към него, но отношенията им се влошили. Той нямал право да изкаже своето мнение.

"От къщата трябва да излизаш и да се прибираш обратно по час и само с разрешение, след големи молби, всяка минута да си длъжен да съобщаваш къде си и някой “да ти диша във врата”, дори няма значение, че вече си пълнолетен. Лятото прекарвах на Русалка, както се е случвало и по времето на майка ми, но ние с нея обичахме да ходим повече на Каваците. Да, живял съм сред всичко това, но никога не съм му се радвал, защото не съм имал най-скъпото на този свят - истинска майчина обич", споделя Николай.

24-годишният младеж не поддържа връзка нито с родния си баща, нито с Евгения Банева. Комуникацията между тях напълно приключва след решениято за разосиновяване. А то идва след като Николай разбира за всички тайни, които фамилията крие от него, включително и сметките в Швейцария.

Арестуваният Николай Банев отправи Коледно поздравление от следствения арестС решетки, вместо гирлянди, без топлината и уюта на приказната Коледа...


"Евгения беше всъщност Шефът! - категоричен е 24-годишният мъж. - А аз съм бил лъган и заблуждаван за пълната безпомощност на майка ми дори и след пълнолетието ми. Никой не заслужава такова унижение и обида към него самия и дори към мъртвата му майка!"