Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения, лансира нова версия пред Софийския апелативен съд. В своите обяснения, които повече приличаха на пледоария, той обясни, че когато се скарали със жена му Евгения на 13 октомври 2021 г. тя го попитала, "сигурен ли си,  че детето е от теб". Според него от този въпрос изпаднал в афект, затова неговата защита поиска да му бъде направена психолого-психиатрична експертиза, която да каже в какво състояние е бил, предава 24 часа.

Орлин направи много искания пред съда, включително да бъдат иззети записи от улица "Търговска" в Перник, където той се е срещнал през деня на 13 октомври 2021 г. с баща си, както и на диск да бъде свалена информация от неговия личен лаптоп, но съдът ги отхвърли.

По време на обясненията си изтъкна, че в същата година на убийството били на сватби, пътували в чужбина и на море. Посочи, че и парите за апартамента, който трябвало да купят 90 000 хил., били негови, а не на баща му.

На няколко пъти му обърнаха внимание, че говори пледоарии,  а не дава обяснения, той отказа да отговори на въпроси на поверениците на семейството на Евгения, както и на прокурора, а само на неговите адвокати.

Делото продължава на 12 ноември.