Изключително динамично време ни очаква в следващите дни. Температурите ще подскачат от минус 15 градуса тази нощ, до плюс 13-15 в началото на следващата седмица, пише "Телеграф".

Въпреки студеното време през уикенда сняг не се задава. Неделната утрин ще е най-мразовита в Североизточна България, като в Лудогорието се очаква живакът да падне дори под минус 15 градуса. В следващите часове обаче ще задуха югозападен вятър, който ще донесе затопляне у нас. То ще продължи и в началото на следващата седмица, когато температурите значително ще се повишат.

Те няма да стигнат пролетните стойности от близо 20 градуса, на които станахме свидетели в началото на февруари, но пак ще са необичайно високи за това време на годината. Максималните във вторник и сряда ще достигнат 12-13, а на места вероятно и до 15 градуса над нулата.

На този фон валежи почти няма да има, а там, където падат, ще са от дъжд, при това слаб. Сняг в София и по-голяма част от Северна България можем да очакваме в четвъртък, когато с нахлуване на студен въздух от север времето ще се застуди. Максималните температури ще паднат до 5-6 градуса над нулата.

Не се очаква обаче натрупване на дебела снежна покривка, тъй като в края на работната седмица облачността ще се разкъса, а живакът отново леко ще се покачи.