"Цената на електронната винетка за леките коли ще бъде същата, каквато е и в момента, а именно - 97 лева". Това заяви за "Здравей, България" инженер Светослав Глосов, член на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". 

Електронните стикери за пътуване ще бъдат въведени до две години, когато заработи тол системата. Ще можем да си ги купуваме през таблет и смартфон. Те ще важат 12 месеца от датата им на издаване. Ще има и еднодневни винетки. Те ще бъдат само електронни. Каква ще е цената им обаче засега не е ясно. Вероятно ще струва стотинки, обясни Глосов. С въвеждането на електронните винетки ще ни следят дистанционно дали се движим без платена такса по първокласните пътища и магистралите. Видеокамери ще следят трафика и ако минем без платена винетка, ще получим автоматично глоба. 

"Ако нямате възможност да си закупите винетката сами онлайн, ще можете да го сторите във всеки пункт, в който и в момента се продават винетки, и вашите данни ще бъдат въведени в електронната система", коментира Глосов.