КАТ започна масирана акция срещу шумните мотористи. Това се наложи след оплакванията на столичани, които реагираха срещу провелото се в събота нощно каране на мотори. В късните часове на денонощието стотици мотористи изпълниха с рев улиците на София.

От МВР съобщиха, че при акцията срещу нарушения на правилата за движение са проверени общо 50 двуколесни моторни превозни средств. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата с актове и фишове са санкционирани 10 водачи.

На осем от тях са съставени актове - три са за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, на които са отнети шофьорските книжки и моторите им са спрени от движение, един от актовете е за поставена не на място регистрационна табела, друг е за преминаване на червен сигнал на светофара, на един водач е със съставен акт за шофиране без свидетелство за правоуправление, друг моторист е със съставен акт и отнета книжка за неплатени глоби, 1 акт и 2 фиша са издадени за други нарушения на правилата за движение.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg