Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки е готов на гражданско неподчинение, ако продължат блокадите на кръстовища в столицата и останалите големи градове у нас.

„Всички социологически агенции показват, че грубо 50% от българите искат оставката на правителството, а останалите го подкрепят. Но 95 % от българите не подкрепят блокирането на кръстовища, и са на мнение , че блокадите не пречат на властта, а на нормалните граждани“, каза Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия.

Той е готов и да предприеме действия, ако това продължи.

„Ще изчакаме още една две седмици и ако тази ситуация продължи, ние ще блокираме някоя медия с точно тези искания – оставка на правителството, президента и на който искате още. Какво са виновни гражданите на Варна, че блокират техния живот“, заяви още лидерът на ВОЛЯ.

Според него няма логика в това поведение, той определи ситуацията като абсурдна.

„Тези които блокират, всъщност помагат на правителството да се бетонира“, категоричен бе той.

Според него няма никаква идея в протеста. Той призова протестиращите да изхвърлят „псевдо политическите лидери“, който са яхнали протестите.

„Всеки има право на мирен протест. Аз протестирам срещу блокадите, а не срещу справедливите искания на хората“, каза Марешки.

Според него голяма част от социологическите изследвания относно бъдещите избори са манипулирани и платени. Той е полчуавал офери за около 40 000 лева, за да му дадат по-висок процент на гласовете.