Тежка катастрофа с ранени стана тази сутрин на главен път Е-79 край Благоевград.

Към 8:10 часа тази сутрин на влизане откъм Симитли, в района на Железния кон, тир с румънска регистрация отбива към банкета. В този момент в задната част на камиона се забива „Фолксваген Голф” с мъж и жена в него. От удара леката кола се запалва.

„По първоначални данни товарния автомобил е спрял, най-вероятно за да остави пътник, но в него се е ударил лек автомобил, който се е запалил при удара. В колата са пътували водача и негов спътник, които са успели да излязат от нея преди тя да изгори“, съобщи Йорданка Шаркова, говорител на Областна дирекция на МВР - Благоевград.

При инцидента са пострадали мъж на 63 години и 57-годишната му съпруга. Те са транспортирани в МБАЛ-Благоевград. След направените им изследвания са установени гръдни травми. Мъжът е с четири счупени ребра, а съпругата му с пет. На водача на товарния автомобил е взета кръвна проба за алкохол.

След катастрофата лентата в посока Дупница е затворена, има опашки от автомобили, движението към Благоевград е отбито по стария път през Струмско, като при село Железница е позициониран полицейски патрул, който да регулира трафика.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg