Софийска община обмисля да сложи камери, които да следят за поведението в автобусите от градския транспорт. Това предложение дойде след потресаващите кадри, на които инвалид бе оставен да се влачи по пода в автобус от масовия градски транспорт. Въпросът е дали и колегите им от Пловдив не трябва да се замислят за подобно нещо.

През последните месеци получихме десетки сигнали от читатели на TrafficNews.bg за грубо и арогантно отношение от страна на шофьори и кондуктори. Със слагането на камери ще може да се следи и за други нарушения и престъпления в пловдивските автобуси, които скоро няма да имат кондуктори.

Близо месец след встъпването в длъжност на Евгени Крусев като заместник-кмет по транспорта в София, се планира действията на всички шофьори от градския транспорт да се наблюдават от камери. 

„Като част от поръчката за новата тикет система на Центъра за градска мобилност предвижда видеонаблюдение в почти всички возила”, обясни той, цитиран от Нова тв.

Оптимистичния срок за изграждането на цялата система е най-рано 2018 година. 


Крусев не смята да прави ревизия на действията на своя предшественик.

„Всички поръчки от моя предшественик са били контролирани вече от различни органи”, коментира той.

Крусев разказа, че лично кметът на София Йорданка Фандъкова му предложила поста.

 „Имах среща с Фандъкова, за да й разкажа плана си развитие на инфраструктурата. След няколко дни тя ме извика в кабинета си и ме покани да стана заместник-кмет. Мислих ден и половина”, обясни той.

TrafficNews.bg