Има още един склад с фойерверки край Елин Пелин, който не се е взривил, но това не означава, че това ще се случи. Полицията и пожарната са отцепили района превантивно. Това заяви пред Нова телевизия Богомил Бранков, председател на Общинския съвет в града.

„Ситуацията е овладяна. Засега всичко е спокойно. Съобщението на BG-ALERT снощи за мен не беше подадено правилно. То гласеше, че хората от Гара Елин Пелин трябва да се евакуират в посока Нови хан. Това са около 4000 души. Благодаря на вътрешния министър, че като пристигна видя че няма нужда от такова нещо и нареди частична евакуация – 30-40  къщи. Създаде се за мен излишна паника”, поясни той.

Кметът на Гара Елин Пелин Вяра Вучкова обяви, че тази сутрин ще бъдат обиколени къщите на хората, за да стане ясно какви са щетите. Засега има около 10 със счупени прозорци.

Имаше взривове цяла нощ, но се надяваме това скоро да свърши. Трябва да изгори напълно това, което има като взривни вещества. Има хора, които са вътре, но не знаем повече. Намаля интензитетът на гърмежите, все още има, но са съвсем редки. Това каза пред БНТ Ивайло Симеонов - кмет на Елин Пелин.

"Облакът, който се образува от пожара, е доста притеснителен. От РИОСВ изпратиха лаборатория, която да провери качеството на въздуха. Има предварителна информация - въздухът за сега е в нормите. Специалистите обаче ще останат на терен поне още няколко дни", каза Симеонов.

Няма пострадали хора при пожара в логистичния център на голяма хранителна верига, възникнал вследствие на взривовете в складовете за фойерверки край Елин Пелин.

"Изразяваме своята съпричастност към пострадалите при инцидента и се надяваме да няма още засегнати хора", съобщиха от ръководството на хранителната верига.

Баща и дъщеря са пострадалите при пожара в Елин Пелин, част от складовете били газифицираниПожарът в склада на хранителната верига е овладян

Безсънна нощ в Елин Пелин, продължават взривоветеВ единия от складовете е имало пиротехника с около 2 тона тротилов еквивалент