Хиляди се събраха на откриването на десетото издание на "Раковски Бирфест". Събитието се провежда на градския стадион. И тази година намеренията са да бъде поднесено добро настроение на почитателите на светлото пиво, като фестът ще продължи през целия уикенд с много музика и бира.

„Като организатори сме се постарали тази година да направим бирфестът още по-добър – с повече изпълнители, с ново оформление на сцената и местата за публиката. Пожелавам ви да им се насладите и да прекарате приятно във всяка от оставащите вечери до края на седмицата", пожела общинският кмет Павел Гуджеров на присъстващите.

На феста има елегантни тематични шатри. За бирата е осигурено и подходящо мезе, а за най-малките пък са налични детски атракции, батути, надуваеми замъци и пързалки, захарен памук и много балони.

В петъчната първа вечер на сцената на Бирфеста се зави хорото с оркестър “Орфей” на Георги Янев, а старите самодейци от ансамбъл “Слав Бойкин” по традиция изнесоха едночасов концерт. Вечерта на 12 август е определена за поп-фолк фиеста с песните на фолк фурията Кали и Борис Дали, а вечерта на 13 август е определена за рок зона с доайените от P.I.F и местната рок-банда MIXED UP .