141 са случаите на хепатит А в кв. „Столипиново” в Пловдив и в кв. „Лозница” в Асеновград. Това съобщи дежурен служител в Регионалната здравна инспекция.

По думите му  заразените в  кв. „Лозница” в Асеновград до 16 септември са 85, а в „Столипиново” в Пловдив – 56 души, предава радио Фокус. Продължава ежедневното отчитане на единични случаи на вирусното заболяване.

Дежурният в Регионалната здравна инспекция отново припомни, че трябва да се спазва строга лична хигиена, за да се ограничи заразата. Гама глобулин се раздава на общопрактикуващите лекари в Пловдив и Асеновград за обхващане на контактните на заболелите до 17 годишна възраст. 

TrafficNews.bg припомня, че преди по-малко от седмици гетото пламна с хепатит, но това не е учудващо предвид камарите отпадъци, които буквално са превзели блоковите пространства. Инфекцията се е предала чрез семейство от ромската махала в Асеновград,  което отива на гости в Столипиново. За дни бяха регистрирани близо 15 случая.  От РЗИ раздали  184 дози гама глобулин.

TrafficNews.bg