По-малко от месец след като съдът определи постоянен арест на бившия борец Горан Горанов за нападение срещу затворнически служител държавното обвинение е готово със събирането на доказателствата, съобщава „24 часа”.

Вероятно разследването ще приключи в края на септември – началото на октомври, потвърди административният шеф на Районна прокуратура Иван Кирков, който е и наблюдаващ прокурор. По време заседанието на 30 август той разкри неизвестен до този момент факт - при претърсване на килията на Горанов е намерено стъкло, изострено като нож. Той оповести още едно нападение, извършено от бургазлията, докато е излежавал 6-месечна присъда в затвора в Ловеч. Там пак нападнал надзирател.

След като се запозная с всички доказателства, ще реша дали да направя нови искания, коментира пред адвокатът на Горан – адвокат Веселина Василева. Особеното в делото е наличието на две експертизи с коренно различни заключения. Д-р Пламен Гарвански, който е наблюдавал бургазлията по време на престоя му в Ловеч, е излязъл със заключение, че при нападението на надзирателя, Горанов не е разбирал свойството и значението на действията си и е бил невменяем. След това обаче е назначена тройна експертиза, която пък е достигнала до обратното заключение.

Припомняме, че в края на август съдия Събчо Събев пусна под парична гаранция опасния престъпник. За да предотврати излизането му от затвора, Районна прокуратура Бургас се принуди да ускори разследването на хулиганската постъпка от 13 март и му повдигна обвинение.

Горанов има още две висящи производство, по които се очаква да бъде привлечен като обвиняем. Злоупотреба с наркотици е една от версиите за странно поведение на бившия шампион по борба, който известно време работеше като охранител. След престоя в Ловеч Горан е с коренно променена визия - отслабнал и брадясал. Самият той призна пред съда, че лечението не му е помогнало. Чувал гласове и имал халюцинации.

31-годишният бургазлия се прочу с поредица хулигански прояви и ексцентрични постъпки, заради които си навлече няколко досъдебни производства. През пролетта дори нахлу в една от католическите църкви в Бургас и удари свещеник. От началото на септември Горан трябваше да е на свобода, след като изтърпя 6-месечна ефективна присъда. През по-голямата част от времето бе в затворническата болница в Ловеч.

На 14 октомври Горанов отново ще бъде изправен пред съда – за тази дата е насрочено делото на втора инстанция за въоръжен грабеж. По това обвинение Районият съд му даде 3 години и 4 месеца.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg