Делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик се гледа днес в районния съд в Пловдив. По време на заседанието ще бъдат разпитани 6- ма свидетели. Има голяма вероятност делото да приключи още днес. Това заяви прокурорът по делото Атанас Илиев. Ако бъде признат за виновен Евстатиев може да получи от 3 до 10 г затвор.

До момента не е установено здравословното състояние на екс кмета да е пречка за делото.

При влизане в съдебна зала той отново запази мълчание.

Един от свидетелите по делото, който се явявал дясна ръка на Евстатиев е станал жертва на вандалска проява. Гумите на автомобила му са били нарязани, след като отказал да свидетелства на делото.

Адвокатката на бившия кмет заяви, че мъжът все пак ще даде показания днес.

В съдебна зала днес отново е потърпевшото 16-годишно момиче-Ирена. По думите на Атанас Илиев не е предвидена очна ставка, но ако се наложи такава ще бъде направена.

Адвокатът на Ирена заяви, че тя не ходи на училище сама, винаги е придружавана от приятелки.Ирена все още носи спомена за случилото се.  Семейството ще настоява за ефективна присъда, а придивеният частен иск е на стойност 10 хиляди лева.

За подкрепа на Евстатиев в пловдивският съд бе и неговия брат. 

Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена от Стрелча и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол.


TrafficNews.bg