Емил Димов, който наръга своя приятел и съсед, остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд. За това престъпление законът предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода.

Съдът намери, че доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен.  Съдът счете, че е налице и реална опасност да извърши друго престъпление, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение от „Задържане  под стража”.

Припомняме ви, че Димов и приятелят му са водели ожесточен спор пред жилището на жертвата на улица „Александър Стамболийски”.

Те са се скарали на улицата, като 32-годишният мъж многократно е заплашвал жертвата си Мирослав. Поводът за спречкването е свързан с доведената дъщеря на намушкания 36-годишен мъж.

След скандала на улицата спорът се преместил в жилището на Мирослав. Димов отишъл пред апартамента му и започнал да крещи и да размахва нож. По време на спора се намесила доведената дъщеря на Мирослав и гаджето й. Ситуацията се разгорещила и на стълбището между четвъртия и петия етаж Емил наръгал многократно Мирослав.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg