Лидерът на фракцията на управляващата партия „Единна Русия“ в руската Дума Сергей Неверов заяви, че с колегите му ще подкрепят предложението да се занулят президентските мандати след приемането на поправките в конституцията, когато то бъде оформено, предаде РИА Новости.

Това ще позволи на държавния глава Владимир Путин да се кандидатира отново за президент, докато в момента законът не позволява това.

Неверов допълни, че е необходими да се проведат консултации и с президента, и с лидерите на фракциите, „но такава поправка, ако бъде оформена, а смятам, че това ще стане, фракцията на „Единна Русия“ ще подкрепи“.

По-рано днес депутатката от „Единна Русия“ Валентина Терешкова предложи да се занулят президентските мандати след приемането на поправките в конституцията.

„Предлагам или да се махне ограничението за броя на президентските мандати, или да се запише, че след влизането в сила на обновената конституция действащият президент, както и всеки друг гражданин, да има право да се кандидатира за поста държавен глава“, заяви Терешкова на пленарно заседание на Думата.