Деца и младежи със специфични нужди ще демонстрират уменията си да плуват днес в Пловдив на заключително събитие-турнир по проекта "И аз мога да плувам".

Благодарение на програмата „Спорт за по-добър живот на децата”, е надградена една иновативна услуга, която стартира преди две години на територията на Пловдив, съобщават организаторите. Тя е дала уникални резултати, които мотивирали и родителите, и децата да продължат със спортните занимания. Адаптираното плуване съчетава спорта с терапията и помага за по-добрата социализация на децата и младежите.

В проекта участваха 30 деца и младежи със специфични нужди, които посещаваха всяка тренировка с огромно удоволствие. Те плуваха заедно със своите връстници, общуваха и се забавляваха. Тренировките и техните лични постижения им донесоха удовлетвореност, самочувствие и увереност, което подобри качеството им на живот и осигури възможност за социална интеграция и себереализация. Заниманията се провеждаха в Плувен комплекс ВСИ под ръководството на квалифициран инструктор, разказват от сдружение Паралелен свят.

Събитията по "И аз мога да плувам" стартират в 17.00 ч. в Плувен комплекс ВСИ / в двора на Аграрен университет Пловдив, ул. „Менделеев“ № 12/.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg