Мярката 60 към 40 е опринесла 5,4% хора да не загубят работата си, безработицата е 8%, а откакто съм министър имаме и приет закон за социалните услуги. Това заяви тази сутрин социалният министър по отношение на мерките за кризата, предизивикана от коронавируса.

"Аз не правя нищо, което е различно от това, което мисля и говоря. В политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което аз да се срамувам. Нека не генерализираме нещата. Не правя компромис с принципите и съвестта си" , каза  Сачева пред БТВ.

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия има достатъчно доказателства, които са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката. Ако моите действия са нарушили закон съм готова да нося отговорност", каза Сачева. 

"Георги Марков е емоционален, не ме познава, впечатлил се е от мои изказвания през 2013 г. Изяснили сме си позициите с него. Нито аз му се сърдя, нито той има причина да се притеснява от мен", добави тя по повод думи на депутата, че с Харизанов и Сачева ГЕРБ е "обречен"