НАП-Пловдив отново изпълни списъците си с обекти, подлежащи на принудителна мярка „запечатване”. Агентите на приходната агенция продължават с акциите си под тепетата, като фокусът им е насочен към заведения и магазини.  

Сред новите "клиенти" на данъчните е ресторант от известната верига за китайски изкушения – „Азия”. Обектът, който се намира в жилищен квартал Тракия, е бил посетен от данъчни, които са констатирали нередности, свързани с фискалното устройство. Двата китайски ресторанта „Азия” са най-старите китайски ресторанти в Пловдив.

Наш репортер се свърза със заведението за коментар. Оттам ни съобщиха, че ресторантът не е запечатан и продължава да функционира. На въпроса, каква е била констатираната нередност от страна на данъчните, последва прекъсване на разговора.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и арт клуб „Инкубатор”. Заведението се намира в Капана и е едно от предпочитаните места под тепетата. Не е ясно каква ще е съдбата на клуба, тъй като не успяхме да се свържем с управата на фирмата.

Още едно кафене в Пловдив попадна в „черните списъци”. „Нати” е било посетено от агентите на НАП, които са съставили акт на фирмата. Обектът се намира на улица „Гоце Делчев” в Кючук Париж.На същата локация е бил „ударен” и магазин за хранителни стоки.

В списъците на НАП-Пловдив попаднаха два обекта, намиращи се на улица „Иван Вазов”. Единият от тях е магазин за обувки Фантазия. Вторият пък е за продажба на цветя.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.