Едно малко момиченце и неговите родители имат нужда от нашата подкрепа! Никол Радулова е само на годинка и три месеца, а от раждането си се бори с Епилепсия и ДЦП. От месец март тази година се лекува в Турция и резултатите са обнадеждаващи, но за съжаление сумите вече са непосилни за семейството. 

С молба за помощ за нейното лечение се обърнаха родителите и към всички, които имат желание да помогнат.

Ето какво написа и нейната майка във фейсбук:

/публикуваме текста без редакторска намеса/ 

„Здравейте добри хора, това е началото на нашата приказка, нашата сбъдната мечта! Всичко започна на 21.07.2023г. когато се роди нашата дългоочаквана дъщеря Никол.

Радостта от появата й беше неописуема, на пръв поглед беше едно нормално бебе, роди се в 39г.с. с тегло 3470гр., 51см., но за жалост щастието не траеше дълго. Още с раждането Никол не проплака. Роди се в тежка асфикция и Апгар на 1ва минута-1 , на 5та минута-3, след което беше интубирана.

Първият месец от появата си Никол прекара в неонтология, посещенията бяха само два пъти в седмицата в определен час и за по 5 минути, всякаква друга информация ни се даваше всеки ден по телефона и отново в конкретен час.

Месец живеехме за да чуем по телефона, че е добре и ще живее. Но тя е герой и се бори, бори се и оцеля за да изпълва живота ни с радост, щастие и любов.

На 21.08.2023г. беше изписана от интензивен, но не за да се прибере у дома при мама и тати.

На 21.08 ни приемат заедно в детска неврология, след месец чакане за първи път я гушнахме и усетихме.

 В детската неврология вече разбрахме, че е с мускулна хипотония, клонуси на четирите крайника, мултикистична енцефалопатия, липсващи неонтални рефлекси, Епилепсия G40.6 Grand Mal припадъци неуточнени. И Така до 22.10.2023г., когато окончателно си я прибрахме у дома и нашата борба тепърва започна. Борим се всеки ден, прави рехабилитация всеки ден, често сменяме лекарствата, но последните резултати са обнадеждаващи.

За съжаление лечението и рехабилитациите в Турция са много скъпи и вече стават непосилни за Нас. За това се обръщаме към Вас всички добри хора, които могат да помогнат на нашата малка Никол да има едно щастливо детство”.

 Подкрепете Никол с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG63BUIN95611000739742

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Никол Христова Радулова

Благодарим на всички отзовали се на нашия призив!