Семейство роми от Аджисана (Хаджи Хасан махала) идва редовно с каруцата си на търговската борса в район „Източен”, видя репотер на TNS.bg

Дървената кола с животинска тяга е сподиряна задължително от поне две кучета, които бягат свободно.  Жената чака в талигата и пази стоката, докато мъжът й обикаля складовете и пазарува. Набавят си дребни неща, като дъвки, вафли и т.н. защото имали „дребен бизнес в мах’лата”.

Твърде е възможно и бизнеса да е легален, колкото каруцата, която вместо регистрационен номер има самоделна табела с надпис „The Boss”.

На въпроса "не знаят ли, че каруците са забранени за движение в града", жената отговаря, че това е в мах’лата, а не в града. Мъжът й се намесва бързо с репликата, че това не е каруца.   

Припомняме, че през октомври 2013 година с 33 гласа "за", 3 "против" и нито един "въздържал се" Общинският съвет на Пловдив забрани движението на каруци на територията на целия град. Преди това наредбата изключваше от забраната само квартал „Столипиново”.

Само днес в рамките на половин час бяха репатрираха две каруци от основни булеварди в Пловдив.

Автопатрул от „Общинска полиция“ видял каруца, движеща се по бул. „Шести септември“  до кръговото кръстовище с бул. „Източен“. Водачът е спрян и му е съставен акт по член 17 ал. 1 от Наредбата за организация и безопасност на движението, а каруцата е репатрирана на паркинг. Половин час по-късно същият полицейски патрул се натъкнал на втора каруца на  бул. „България“.

Шефът на „Общинска полиция“ Костадин Костов коментира, че тематичните проверки и контролът по тези нарушения ще продължат и занапред“.