"Безсмъртния полк" влезе в бой пред Паметника на Съветската армия, предаде 24 часа. Шествието с участници наследници на антифашисти се сблъска с протест против руската агресия. Полиция разтърваваше участниците. На един от тях е счупено дървено знаме в главата му.

Маршът на „Безсмъртния полк”, който бе забранен в много държави, но не и у нас, тръгна от Паметника на Незнайния воин. Жена падна по време на сблъсъците пред Паметника на Съветската армия. Той завършва пред Паметника на Съветската армия. Пред него пък се стигна до напрежение заради войната в Украйна.

В района има засилено полицейско присъствие, което въдворява ред и сигурност на гражданите. На церемонията пред Паметника на Съветската армия е и руският посланик Елеонора Митрофанова.

Прояви на "Безсмъртния полк" има още във Варна, Пловдив и Бургас. Там участниците поднасят цветя и венци пред паметниците на победата, веят и червени знамена.

Фондация "Безсмъртният полк" призовава наследници на участвали във Втората световна война да носят снимки на свои роднини, включили се в антифашистката борба.

Общинските съветници от "Демократична България" и адвокат Михаил Петров от ВМРО поискаха вчера Столичната община да забрани шествието заради войната в Украйна.

Тази вечер, от 18:30 ще има поход за свобода и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад "Независимост" и ще се отправи към сградата на руското посолство.